Очакванията ми за предстоящия местен вот не са оптимистични. Това заяви пред bTV

...
Очакванията ми за предстоящия местен вот не са оптимистични. Това заяви пред bTV
Коментари Харесай

Демерджиев не е оптимист за местните избори - подготовката изоставала

Очакванията ми за предстоящия локален вот не са оптимистични. Това съобщи пред bTV някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той означи, че сценарият от изтеклия запис много поредно се осъществя и изрази очакване да се организира до дъно.

Целта е един най-малък брой гласове да се докара до един по-голям, което може да стане по доста метод - или със подпомагане, или с безучастие, уточни Демерджиев.

Той посочи, че по-скоро очаква да има безучастие, изключително там, където има проведени изборни измами.

Демержиев посочи, че до момента в който е бил министър, в избрани махали интензивността тук-там е била свалена от 40% на 10%. Ние успяхме да прекъснем връзката сред хората, които оферират и провеждат такива операции, акцентира той.

По негови думи последните избори са посочили още един път, че машинното гласоподаване има своята значителност.

Според Демерджиев Централната изборна комисия и държавното управление изостават малко с графика по осъществяване на нужните дейности, с цел да се обезпечи безпроблемното гласоподаване във всичките му аспекти.

Бившият вътрешен министър смята, че е добре да бъде тестван и начинът на работа на софтуера за преброяване, който е на сдружението " Информационно обслужване ".

" Това би трябвало да се направи, макар че законът не планува категорично подобен надзор, само че не го не разрешава. И в случай че желаеме да сме сигурни за това по какъв начин протича машинния избор, би трябвало да се ревизира работата на софтуера за преброяване ", безапелационен бе той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР